Home
Flet
Kontakt
Links

Pileflet ved motorvejen

Jeg har altid været fascineret af flettehåndværket og nyder at arbejde med pil. Det er spændende med alle de muligheder, som et „bundt grene“ har at byde på - i løbet af kort tid forvandler pilegrenene sig til en kurv eller en skulptur.

Jeg har flettet med pil siden 1993. De første 4-5 år var det for det meste på kurser, mens jeg de sidste ca. 8-10 år primært har flettet på egen hånd. Når jeg arbejder med pil, supplerer jeg og eksperimenterer jeg med at flette andre materialer ind i mine kurve og skulpturer, det være sig elefantgræs, vandiris, siv og bølget bunke, og ikke mindst cykelslange, metaltråd og bast, som jeg senest har taget i brug. Inspirationen til dette får jeg fra forskellige udstillinger, bøger, kurser, forskellige fletteteknikker samt i naturens former og farver. I den tid jeg har flettet, har jeg haft stor glæde af at deltage på kurser hos bl.a. Bent Winkler, Steen Madsen og Ane Lyngsgård.

Igennem årene har jeg flettet et utal af foderbrædter og kurve i mange forskellige størrelser og former, men min foretrukne er nok den åbne franske kurv, en type jeg vender tilbage til gang på gang. De seneste år har jeg også forsøgt mig med at flette fugle, og det sidste nye er asymetriske kurve - en spændende og temmelig krævende disciplin.

I det hele taget synes jeg, det er sjovt at få en udfordring til at flette noget, som jeg ikke har prøvet før, f.eks. haveudsmykning, et „smykketræ“ eller en aktivitetsbue til en baby.